Tökmagolaj termékek rendeléseTökmagolaj

A tökmagolaj használata

(0/0)

A tökmagolaj egy antioxidánsokban gazdag anyag, ami kiválóan alkalmas a különféle egészségügyi ellátásokra.Nemcsak a konyhában számít fontos összetevőnek, hiszen számos jótékony egészségügyi használata is ismert. A tökmagolajat már nemcsak folyékony, hanem kapszulázott változatban is be lehet szerezni, így a kulináris felhasználása mellett előtérbe kerül a gyógyászati célú alkalmazása is.
 

Salátaöntet

Harol McGee az On Food and Cooking szerzője kihangsúlyozza, hogy a tökmagolajjal egy nagyon egészséges salátaöntetet lehet készíteni, mivel ez a zsiradék teli van egészséges omega-3 zsírsavakkal, például linolsavval vagy olajsavval. A Maryland Egyetem Orvosi Központja már sok tanulmányon keresztül kimutatta, hogy a tökmagolaj zsírsavjai segíthetnek enyhíteni a kisebb gyulladásokat, valamint jó hatással vannak bizonyos krónikus betegségekre,így például a szívbetegségekre, az ízületi gyulladásokra és a rákra. Salátaöntetként önmagában is alkalmazható, mivel egy igen ízletes olajról van szó, de a tökmagolajat fel lehet használni más növényi olajokkal, például olívaolajjal elkeverve.
 

Ételek ízének javításához

A tökmagolaj egy sötétzöld színű olaj, ami gazdag, mogyorós ízt ad az ételeknek, így érdemes a különböző fogások elkészítéséhez is felhasználni. Clyde Serda chef szerint a tökmagolaj leginkább a spárgához passzol, de jól használható a krémlevesekben, a zöldséges ételekhez és még a vaníliafagylalthoz is.
 

Prosztata problémák

Bizonyos esetekben a tökmagolaj természetes kezelése lehet a prosztata specifikus problémáknak is, ha a hagyományos orvoslás más eszközeivel együtt használják. Elise Marie Collins kijelenti, hogy a tökmagolaj képes enyhíteni a jóindulatú prosztata-megnagyobbodást.

A tökmagolaj rendszeres fogyasztásával el lehet kerülni az olyan problémákat, mint a húgyúti fertőzések vagy a húgyhólyag betegségek. Persze mindig nagyon fontos, hogy megbeszéljük orvosunkkal a kezelési módokat.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).