Tökmagolaj termékek rendeléseTökmagolaj

A tökmagolaj lehetséges mellékhatásai

(0/0)

Már tisztában vagyunk a tökmagolaj értékes tápanyagaival és jótékony tulajdonságaikkal. A tökmag és a tökmagolaj gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, növényi szterinekben, antioxidánsokban, értékes fehérjékben és ásványi anyagokban, vasban és káliumban.Ezt az anyagot már évszázadok óta használják a népi gyógyászatban, leginkább a húgyhólyag betegségek és a prosztata megnagyobbodás kezelésében. Leggyakrabban az őrölt vagy egész tökmagot használták fel, de ma már a tökmagolaj és a tökmagból kivon, kapszulázott kivonatok a legnépszerűbbek. Azonban ennek ellenére nagyon fontos, hogy megbeszéljük orvosunkkal, ha rendszeresen szeretnénk fogyasztani a tökmagolajat, mivel bizonyos mellékhatások is előfordulhatnak, még ha ezek meglehetősen ritkák is.
 

Enyhe mellékhatások

A tökmagolaj szedésével kapcsolatban csak kevés dokumentáció készült. Egy 2000-es tanulmány megvizsgálta a tökmagolaj hatékonyságát a prosztatamegnagyobbodásra. 476 résztvevő vett részt a vizsgálatban, náluk terápiás céllal használták a tökmagolajat. A növényi kivonatok hatékonynak bizonyultak a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kezelésében, viszont néhány esetben olyan enyhe mellékhatásokat jelentettek, mint a fejfájás. a gyomorfájás, a hőhullámok és más gyomor-bélrendszeri panaszok.
 

Gyógyszerkölcsönhatások

Ha azt tervezzük, hogy a tökmagolajat és a vízhajtókat egyszerre, ugyanakkor szeretnénk használni (pl. furoszemiddel együtt), akkor nagyon fontos, hogy konzultáljunk kezelőorvosunkkal, mivel a gyógyszer és a tökmagolaj között kölcsönhatás léphet fel. Tehát a tökmagolaj bizonyos esetekben gátolhatja a szintetikus készítmények felszívódását, más esetben pedig fokozzák annak hatását.
 

Anti-tápanyaghatás

Ha nagy mennyiségben fogyasztjuk a tökmagolajat, akkor nagyon fontos figyelembe venni, hogy bizonyos esetekben a tökmagolaj gátolhatja bizonyos tápanyagok felszívódását. A tökmagolaj nagy mennyiségben anti-tápanyagnak minősül, ami azt jelenti, hogy olyan vegyületnek minősülhet, ami zavarhatja más tápanyagok felszívódását.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).