Tökmagolaj rendelése

A tökmagolaj tápanyagai

A tökmag számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Egy 2008-ban, a Filotherapy Research folyóiratban megjelent tanulmányból kiderült, hogy a tökmagolaj csökkentheti mind a vérnyomást, mind a koleszterinszintet a benne található fitösztrogéneknek és fitoszteroloknak köszönhetően (pl. a tökmagolaj gazdag forrása az omega-6 zsírsavaknak, az E- és K-vitaminoknak).


 

Omega-6 zsírsavak

A tökmagolaj linolsavat tartalmaz, vagyis omega-6 esszenciális zsírsavakat. Az omega-6 zsírsavak elengedhetetlenek a normális növekedéshez és fejlődéshez, ezek a zsírsavak ösztönzik a haj és a bőr növekedését, szabályozzák az anyagcserét és a csontok egészségének megőrzésében is fontos szerepük van. A Maryland Egyetem Orvosi Központja ehhez mlg hozzáteszi, hogy a linolsav a reproduktív rednszer fenntartásában is igen fontos szerepet tölt be.
 

Fitoszterolok

A tökmagolaj fitoszteroljai nagymértékben hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez. Ezek az anyagok megakadályozzák a koleszterin felszívódását a belekben, így kisebb mennyiségű LDL vagy rossz koleszterin oxidálódik.
 

E-vitamin

A tökmagolajban nagyon sok tokoferol vagy E-vitamin található. Az E-vitaminnak fontos szerepe van bizonyos vitaminok felszívódásában, valamint a haj, bőr és köröm egészségét is jótékonyan befolyásolja. Ezenkívül a tökmagolaj E-vitaminjai számos anyagcsere funkció működéséért is felelősek. A vörösvérsejtek képződésében is elengedhetetlenül fontosak.
 

K-vitamin

A tökmagolaj kiváló forrása a K-vitaminnak. Ez a vitamin segíthet a csontok erősségének megőrzésében az idős emberek számára. Nagyon fontos szerepe van abban, hogy megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, így fogyasztásával elkerülhetőek a vérrögök kialakulása.
 

Fitoösztrogének

A tökmagolaj gazdag forrása a fit ösztrogéneknek, amik segíthetnek a szisztolés és diasztolés vérnyomás csökkentésében.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!