10 hasznos tudnivaló a tökmagolajról

1. Egészséges zsírokban gazdag:

A tökmagolaj kiváló forrása az egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavaknak. Ezek a zsírok fontosak az egészséges sejtfunkciókhoz és a szervezet megfelelő működéséhez.

2. Magas tápérték:

A tökmagolaj olyan hasznos tápanyagokat tartalmaz, mint például az E-vitamin, az ásványi anyagok közül a magnézium, a cink és a réz, továbbá egyéb antioxidáns hatóanyagok is megtalálhatók alkotóelemei között. Ezek  az összetevők hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez és a szervezet egészségének fenntartásához.

3. Jó forrása az omega-3 zsírsavaknak:

Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be az agy egészséges működésének megőrzésében, továbbá hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez is. 

4. Finom, aromás íz:

A tökmagolaj jellegzetes aromával rendelkezik: enyhe diós vagy a diófélékhez hasonló ízzel rendelkezik, ezért szuperül alkalmazható saláták, öntetek és hideg ételek ízesítésére. 

5. Hidegen sajtolják:

A tökmagolajat hidegen sajtolják, hogy megőrizzék az olajban található tápanyagokat és ízeket. Az alacsony hőmérsékleten történő hideg sajtolás folyamatával minimalizálják a tápanyagveszteséget.

A tökmagolajat hűtőben tároljuk, hogy elkerüljük az olajban található zsírok avasodását és megromlását.

6. Kiváló antioxidánsforrás:

A tökmagolaj gazdag antioxidánsokban, például fenolokban és tokoferolokban. Az antioxidánsok segíthetnek a szervezetben zajló oxidatív folyamatok elleni védekezésben és a sejtek károsodásának megelőzésében, az immunrendszer védekezőképességének megőrzésében.

7. Hűtött tárolás szükséges:

A tökmagolajat hűtött helyen kell tárolni, mivel az olajban található zsírok gyorsabban megavasodnak és megromlanak,  hűtve tárolással azonban megőrizhetjük az olaj frissességét és minőségét.

8. Forráspontja viszonylag alacsony:

A tökmagolaj forráspontja más olajokéhoz hasonlítva alacsonyabb, ezért magas hőmérsékleten történő sütéshez vagy főzéshez nem a legalkalmasabb választás.

9. Alternatíva a dióallergiában szenvedőknek:

A tökmagolaj megfelelő alternatívát jelenthet azok számára, akik allergiásak a diófélékre, mivel a dióéhoz hasonló ízzel és tápanyagösszetétellel rendelkezik.

10. Tradicionális gyógyászati alkalmazások:

A tökmagolajat hagyományosan használják a népi gyógyászatban, például a prosztata egészségének támogatására vagy a húgyúti rendszer problémáinak enyhítésére. Ezeknek az alkalmazásoknak azonban tudományos kutatásokban történő alátámasztása még folyamatban van.

 

 

Tökmagolaj termékek

Solio Hidegen SajtoltTökmagolaj 200ml

Solio Hidegen Sajtolt Tökmagolaj 200ml

Solio Tökmag olaj remek étolajként, de elsősorban saláta olajként használatos. Az utóbbi években, mint gyógyolajat kapszulázva is forgalmazzák, de elterjedten használja a kozmetikai ipar is.

Ár: 2895 Ft
Megnézem

Solio Tökmag olaj 500ml

Solio Tökmag olaj 500ml

A Solio Tökmag olaj érelmeszesedés ellen is jól hasznosul, lassítja azt. Bőrgyulladások kezelésére, és még számtalan – az orvosok által előírt – gyógykezelések kiegészítéseként használatos.

Ár: 6440 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!