Tökmagolaj rendelése

A tökmagolaj a szorongás kezelésében

A szorongás a normális élet része, leginkább akkor fordulhat elő, ha nem érezzük egyensúlyban a helyzetünket. A szorongást általában izomfeszültség, izzadás, szájszárazság, szapora szívverés és alvászavar jellemzi.Sok esetben a szorongást bizonyos táplálkozási hiányosságok okozzák. A tökmagolaj azonban egy olyan triptofán nevű aminosavat tartalmaz nagy koncentrációban, ami képes enyhíteni a szorongást. Éppen ezért érdemes felhasználni salátaönteteknél, a sült és főtt fogások elkészítésénél, hiszen minél többet fogyasztunk belőle, annál kisebb az esélyünk a szorongásra és a depresszióra.
 

Triptofán

A triptofánt használja az agy a szerotonin felszabadításához, tehát tulajdonképpen ez az aminosav az, amitől boldognak és nyugodtnak érezzük magunkat. A triptofán kimerülése okozhatja a szerotonin szintézis csökkenését, ami szorongáshoz, depresszióhoz és más hangulati szabálytalanságokhoz vezethet. A tökmagolaj azonban nagy mennyiségben tartalmaz triptofánt, így képes a szorongás kezelésére és a depresszió enyhítésére.
 

B6-vitamin

A tökmagolajban nagy koncentrációban megtalálható a B6-vitamin. Ez a vitamin szükséges a triptofán átalakításához is. A B6-vitamin is szükséges tehát a szerotonin felszabadulásához, így segíthet csökkenteni a depressziót és nyugtatja az idegrendszert. B6-vitamint egyébként nagy mennyiségben találunk meg még a burgonyában, a banánban és a babban is.
 

A szorongás egyéb okai

Eltekintve a stressztől és a táplálkozási hiányosságoktól, bizonyos mellékhatások vagy a gyógyszerek okozta elvonási tünetek is hozzájárulhatnak a szorongás kialakulásához., Ezek közé tartoznak az ADHD gyógyszerek, a diétás kapszulák, a nikotin, az alkohol, a koffein, a kokain vagy az amfetaminok.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!